logo
(09) 230 3400
"Puhtaan ilman työkaluja"

Ilmanpuhdistaja R-LED

Tuloilmakanavaan asennettu R-LED™ kenno on edullisin ja tehokkain tapa estää ilmateitse tapahtuva pisaratartunta. R-LEDin aikaansaama bi-polaarinen ionisaatio aktivoi sisääntulevan ilman, joka huonetilaan levitessään hävittää mikrobit, virukset ja VOC yhdisteet. Sen puhdistusvaikutus leviää tuloilman mukana kaikkialle huoneessa.

Tehokas koronan torjuja

r-led

Edistyksellistä tekniikkaaa

Bi-polaarinen ionisaatio yhdistettynä Led valon aktivoimaan monimetalli PHI katalyyttiin ja keraamiseen ulkokennoon hävittää tehokkaasti ja turvallisesti mikrobit, virukset ja VOC yhdisteet ilmasta ja pinnoilta.

Turvallisuutta

Laite on turvallinen; se ei tuota otsonia (EPA No. 067400-FL-001). USA:n Ympäristönsuojeluviraston EPA rekisteröinti edellyttää, että laite on turvallinen ja siitä annetut tekniset tiedot pitävät paikkansa.

Ekologisuutta

Lisäksi se on erittäin luontoystävällinen: energiaa kuluu ainoastaan 17W. Elohopeavapaat LED valot ovat tunnetusti pitkäikäisiä ja niiden vaihtoväli on 7 vuotta!

r-led toiminta

Ilmanpuhdistusprosessin toimintaperiaate

Osaamisen taustalla vuosikymmenten kokemus

RGF Environment perustettiin 1985 ja se lanseerasi REME ilmanpuhdistimen 2006

ISO9001:2015 sertifikaatti, 30 patenttia USA:ssa

4,2 miljoonaa ympäristönsuojelulaitetta myyty 60:een eri maahan

Uusi ilmanpuhdistinmalli R-LED™ pohjautuu REMEstä saatuihin kokemuksiin.

R-LED™ tekniikkaa

Asennuskanavan ilmavirta 425-11.000 m³/h

Ilmakanavan sisälle tulevan kenno 286x170mm

Virta 24V / 0,7A / 17W

Ulkopuolinen verkkolaite 230 / 24V

Laiteen paino 2,7kg

Tuote-esite (pdf)

ilmanpuhdistuskenno

Huomioon otettavaa

laitteen saa asentaa vain kuiviin tiloihin

mikäli tuloilmakone ei ole käynnissä jatkuvasti 24/7, on R-LED™ kennon kytkeydyttävä pois päältä yhdessä tuloilmakoneen kanssa.

Asennusohje (pdf) laitteen pääty

PHI-kenno ilmanpuhdistajana

Ilmanpuhdistaja PHI

PHI tekniikka puhdistaa ilman, oli ilmanpilaaja sitten mikrobi, virus, home, ilmansaaste, paha haju tai kaasu.

PHI ilmanpuhdistin perustuu patentoituun PHI-tekniikkaan, jossa ilmassa olevat orgaaniset aineet mineralisoidaan hapettamalla ne hiilidioksidiksi ja vedeksi.

PHI kenno on helppo asentaa olemassa oleviin ilmakanaviin tai ilmanvaihtolaitteisiin.

PHI ilmanpuhdistin (pdf)

Amerikkalainen Innovative Bioanalysis Laboratories teki tutkimuksen Covid-19 torjunnasta. Virusten määrä väheni 99,9%.

Ilmanpuhdistuslaitteet koronavirus (pdf)

Asennetaan ilmakanavaan

Kanavan ilmamäärät 72 m³/h - 50.000 m³/h. Laitteen voi asentaa myös pienempään ilmavirtaan erillisellä käyttökytkimellä ja/tai huolehtimalla puhdistettavan tila riittävästä tuuletuksesta.

PHI kenno on suunniteltu käytettäväksi ilmakanavan tai ilmanvaihtolaitteen sisällä ja se tulee asentaa hiukkassuodattimen ja puhaltimen jälkeen. Tutkimustuloksia suomeksi ja englanniksi.

Mini PHI 12

Hapetusteknologiaan pohjautuva Mini PHI 12 ilmanpuhdistin asennettuna linja-autoon (pdf)

Käyttöturvallisuus

Oikein mitoitettuna PHi kenno on turvallinen. Katalyytin sisällä oleva UV-valo on suojattu rikkoutumattomalla PPC päällysteellä. Käytetty UV-valo toimitetaan loisteputkikeräykseen.

Takuu

Takuu kestää 12 kuukautta laitteen ostohetkestä. Koskee valmistus- ja raaka-ainevikoja.

ilmanpuhdistaja

Ilmanpuhdistus tekniikka

Toimii kuin luonto

PHI ilmanpuhdistin jäljittelee ilmakehän omaa, auringonvalosta energiaa saavaa itsepuhdistusjärjestelmää. Kennojen tuottamat hapettimet leviävät tuloilman mukana kaikkialle (Brownin liike) ja hävittävät ilmassa ja pinnoilla olevat epäpuhtaudet.

R-LED on uudempi tekniikka ja tekee saman kuin PHI, mutta poistaa ilmasta myös pienhiukkaset.

PHI tekniikka perustuu rikkoutumattoman PPC-päällysteen sisällä olevaan UV-valoon joka on ympäröity metallisella katalyyttipäällysteellä (rhodium, titaani, kupari ja hopea).

Katalyytti rikkoo molekyylien sidoksia, irrottaa elektroneja, pidättää ja irrottaa atomeja, varastaa muita elektroneja ja imee vesihöyryä. Se pyrkii muuttamaan ympärillään olevan ilman ulkoilman kaltaiseksi eli hapettamaan siinä olevat kaasut, homeet ja bakteerit hiilidioksidiksi ja vedeksi. Kaikki kennon tuottamat hapettajat ovat kaasumaisessa muodossa eikä ilmaan jää mitään kemikaalijäämiä.

PHI:n otsoni

PHI ilmanpuhdistin tekniikka ei lisää oikein käytettynä ilman otsonipitoisuutta yli sallittujen arvojen.

Työterveyslaitoksen raportti 5230-2004-22756 B:

"56 m³ testihuoneessa, lattiapinta-ala 18,7m2, otsonipitoisuus vaihteli APS-Mini laitteella 0,03-0,04ppm:n (miljoonasosa) välillä".

Ilmatieteen laitoksen mittauksia

Otsonipitoisuudet voivat kohota ulkoilmassa yli näiden arvojen:

Evo v 2005: 0,09ppm

Ähtäri v 2005: 0,08ppm

Otsonin työhygieeniset ohjearvot

0,05ppm (8 tunnin päivittäinen oleskelu)

0,2ppm (15 minuutin päivittäinen oleskelu)

OH-radikaalit

PHI tekniikka tuottaa ilmaan myös OH radikaaleja. Esimerkiksi hydroksyyliradikaaleja, jotka ovat erittäin reaktiivisia, lyhytaikaisia välituotteita. Ilmakehässä hydroksyyli on ilmakehän pesuaine, jonka reaktio haihtuvien orgaanisten saasteiden kanssa on niiden hajottamisen ensimmäinen vaihe.

Hydroksyylille ei ole määritelty enimmäisarvoja, mutta ulkoilmassa sitä on enemmän kuin sisäilmassa.

Vetyperoksidi

Vetyperoksidia syntyy PHI prosessissa noin 0,01 miljoonasosaa, (5-8 sadasosaa aiheuttaa ihmiselle ärsytystä ja 8-50 sadasosaa on terveydelle haitallista). Käsiteltäessä ilmaa PHI kennolla, on litrassa ilmaa 177.000.000.000.000.000 vetyperoksidikaasumolekyyliä. Niiden etäisyys toisistaan on 1 mikronin luokkaa ja ilmassa oleva bakteeri, virus, home, kaasu tai muu haihtuva orgaaninen yhdiste ei voi välttää tuhoavaa kosketusta vetyperoksidiin.

Negatiiviset ionit

Negatiiviset ionit ovat luonnossa esiintyviä sähköisesti varautuneita atomeita. Ne muuttavat materiaa plasmaksi (ionisaatio). Negatiivisille ioneille ei ole määritelty ohjearvoja mutta niitä on ulkoilmassa huomattavasti enemmän kuin sisäilmassa.

Ilmanpuhdistaja

PHI laitteita on myyty Suomessa tuhansittain vuodesta 2003 lähtien kouluille, päiväkoteihin, terveyskeskuksiin, elintarviketeollisuuteen, tulipalosaneeraukseen, homesaneeraukseen ja moneen muuhun kohteeseen. Oikein mitoitettuna ja käytettynä PHI ilmanpuhdistaja poistaa ilmasta turvallisesti hajut, homeet ja bakteerit.

Clean-Air Europen esittelyvideo

Esimerkkejä

1. Pekan Leipä Oy

Pekan Leipä Oy Heinolassa on ensimmäinen suomalainen yritys joka on saanut Saksan Vähittäiskauppaliiton myöntämän IFS elintarviketurvallisuus sertifikaatin. Sertifikaatti vaatii kansainvälisen tason panostuksen tuotantotilojen ja pakkaustilojen hygienialle. Pekan Leipä pystyy sertifikaatin ansiosta viemään tuotteitaan Keski-Euroopan vaativille markkinoille joille ei tavallisia suomalaisia leipätuotteita hyväksytä.

Hygieniatason ylläpito edellyttää, että ilmanpuhdistaja toimii luotettavasti. Tuotantotilojen ja pakkaustilojen ilmanpuhdistajana on käytetty PHI kennoja useita vuosia.

2. Taivalkosken Mylly Oy

Taivalkosken Mylly Oy Jalasjärvellä jalostaa paikallista kauraa ekstruuderimenetelmällä kosmetiikkateollisuuden raaka-aineeksi mm englantilaisille, ranskalaisille ja australialaisille kosmetiikkavalmistajille. Hiivojen, homeiden ja mikrobien poistaminen jauhetusta kaurasta vaatii suomalaisittain poikkeuksellista panostusta laatuun.

Ehdottoman luotettava ilmanpuhdistaja on toiminnan edellytys, sillä ulkomaiset ostajat vaativat nollatoleranssia mikrobeissa ja kemikaalijäämissä. Viljan käsittelytilojen ilmanpuhdistaja on PHI-kenno.

PHI ilmanpuhdistaja on käytössä 33 eri maassa. Asiantuntijan opastuksella valittuna se on tehokas ilmanpuhdistaja, joka takaa turvallisen sisäilman niin kotona, toimistoissa kuin tuotantotiloissakin.

NORKETEK OY • maahantuoja • (09) 230 3400esko.vanhanen (at) norketek.fi